Tulip Joy

De foto genaamd ‘Tulip Joy’ is een foto van een tulp waarvan de bladeren roze zijn en het middelste stuk geel. De achtergrond bestaat uit een zachtgele egale kleur.

De foto ‘Tulip Joy’ is uit de hand gemaakt met een camera (Canon 6D) met macrolens (Canon 100mm f2.8) met ISO 100, diafragma 7.1 en sluitertijd 1/100. Het lijkt alsof de foto in een studio is gemaakt door de onnatuurlijke achtergrond. Maar niets is minder waar. De achtergrond bestaat uit foamboard van A4-formaat. Deze heb ik beschilderd met olieverf in de kleur napels geel. Door deze achter het onderwerp te plaatsen, komt de tulp helemaal los van de achtergrond en krijgt de bloem de volle aandacht. Door een lichte en heldere kleur te gebruiken op de achtergrond krijgt het geheel een vrolijke sfeer.

De locatie van deze foto is het Stadspark. Het mooie van het onderwerp tulpen is dat je vaak niet ver hoeft te zoeken. Je kunt zo aan de slag met fotograferen. En je kunt ze natuurlijk ook planten in de tuin. Dat is niet alleen leuk omdat je dan een mooie en fleurige tuin hebt in het voorjaar, het is ook nog eens goed voor de insecten!

Meer van mijn foto’s zijn te vinden op https://www.instagram.com/angeliquekoops.nl. Hier post ik regelmatig nieuwe foto’s. Bij vragen kunt je altijd contact met mij opnemen via https://www.angeliquekoops.nl/contact.

Deel deze pagina