Bosanemoon

Deze foto van een enkele bosanemoon is omgeven door mooi, groen gras. Doordat alleen de bosanemoon scherp in beeld is gebracht, geeft de foto een zachte. serene en rustige uitstraling. Deze foto is gemaakt met een macrolens (Canon 100mm f2.8 lens).

De naam zegt het al, deze bloemen zijn vooral in het bos te vinden, maar ook in de stad, in bijvoorbeeld parken en plantsoenen. Een bosanemoon is een echte lentebloeier. De meeste bosanemonen hebben witte bloemen, maar sommige zijn roze van kleur. Bosanemonen luiden het vroege voorjaar in en doordat het zo’n fotogenieke bloem is, is deze bloem bij veel fotografen geliefd.

Bosanemonen fotograferen brengt zijn eigen uitdaging met zich mee, omdat ze heel gevoelig zijn voor temperatuur (net als bijvoorbeeld krokussen). Maar bij de bosanemoon is dit lastiger dan bij een krokus. Dit komt doordat de bloem dichtgaat bij kou en bewolking. En als de bloem van de bosanemoon opengaat als de zon schijnt, is het licht al snel te fel, doordat de bloem wit is. Een oplossing hiervoor is het gebruiken van een diffusiescherm. Dit scherm laat niet al het licht door, waardoor er zachter licht ontstaat.

Ben je nieuwsgierig naar foto’s over bijvoorbeeld fotograferen op het balkon of in de achtertuin? Neem dan ook eens een kijkje op https://nl.pinterest.com/angeliquekoopsfotografie.

Heb je vragen, neem dan gerust contact met me op: https://www.angeliquekoops.nl/contact.

Deel deze pagina