Paarse krokus

Als de sneeuwklokjes weer te zien zijn, duurt het niet lang meer of de paarse krokus is er ook weer. Het is een voorbode van de lente! Symboliek van de krokus is blijdschap, een nieuw begin, positiviteit en vol in het leven staan.

Krokussen zijn meestal wit, geel of paars. De bloeiperiode is meestal in februari en maart. De paarse krokus is meest goed voor bijen. Witte en gele krokussen zijn het meest geliefd door muizen en vogels. Het moet natuurlijk wel mooi weer zijn, willen de bijen tevoorschijn komen.

Krokussen zijn kleine bloemen, de hoogte is meestal 7,5 tot 12,5 centimeter. Deze bloemen worden echt goed zichtbaar als je een heel tapijt van bloemen ziet. Wat een prachtige lentesfeer roept dit op! Om zo’n effect te creëren moeten 100 tot 150 knollen worden geplant. Dit lijkt veel, maar het zijn kleine knolletjes. Als de zon schijnt of er veel licht is, openen de kelkvormige bloemetjes zich. Bij donker weer en als het donker wordt, sluit de bloem zich weer. Krokussen reageren al op een temperatuurverschil van 0,2 graden. Voor deze gevoelige krokus is dit genoeg om de bloem te sluiten of te openen.

Wil je ook krokussen in de tuin en ben je op zoek naar tips? Kijk op https://plantnu.nl/krokus-crocus-standplaats-bloei-en-verzorging.

Deel deze pagina