Kleine vuurvlinder

Dit is een foto van een kleine vuurvlinder. Deze vlinder is gefotografeerd in de Gasterse Duinen. Dit is een natuurgebied ten noorden van Gasteren in Drenthe. Het gebied ligt midden in het Nationaal park de Drentse Aa en bestaat voornamelijk uit heide. Het is een mooie plek om verschillende dieren tegen te komen, zoals vlinders, libellen, kikkers, adders, bijen en Schotse Hooglanders.  Wil je hier ook een keertje naartoe? Meer informatie is te vinden op https://www.drentslandschap.nl/natuurgebied/gasterse-duinen.

Een kleine vuurvlinder is een algemene vlinder die in het hele land voorkomt. Dit in tegenstelling tot de grote vuurvlinder, die heel zeldzaam is. De kleine vuurvlinder is te vinden op kruiden, zoals de jacobskruiskruid en de bezemkruiskruid.

Wil je meer vlinder in je tuin? Dan is het goed om bepaalde planten, dat vaak als onkruid wordt gezien, zoals brandnetels en distels, het beste laten staan. Wil je toch liever geen ‘onkruid’? In de winter kun je de tuin het beste zoveel mogelijk laten zoals die is. Zo kunnen de eitjes, rupsen en poppen beter overleven. Als je specifiek een kleine vuurvlinder naar de tuin wilt lokken, is het goed om schapenzuring en veldzuring in de tuin te hebben. Zie ook https://nl.pinterest.com/angeliquekoopsfotografie/achtertuinfotografie. Hier vind je meer ideeën om dieren naar je tuin te lokken (zodat je ze kunt fotograferen!).

Deel deze pagina