De foto genaamd ‘Faith’ is een macrofoto van een enkel pluisje van een uitgebloeide paardenbloem. Dit pluisje steekt als enige uit boven de rest van de pluisjes en staat volop in het licht. De foto bestaat uit de kleuren zwart, wit en groen.

De foto ‘Faith’ heb ik overdag gemaakt toen de zon volop scheen. Toch lijkt het wel of de foto helemaal in zwart wit is. Als je goed kijkt zie je aan de zijkanten in het midden ook groentinten, maar niet veel. Hoe kan dat? Hoe is deze foto met een zwarte achtergrond in de volle zon gemaakt? Eerst even het technische gedeelte: de foto is gemaakt met een camera (Canon 6D) met macrolens (Canon 100mm f2.8) met ISO 100, diafragma 8.0 en sluitertijd 1/320. De foto heb ik van bovenaf gemaakt. Voor de achtergrond heb ik een stuk foamboard van A4-formaat gebruikt waar ik een stuk folie op heb geplakt. Door deze op de grond onder de paardenbloem te leggen creëerde ik een reflectie van de zon op de bloem en een schaduw op de achtergrond.

Meer van mijn foto’s zijn te vinden op https://www.instagram.com/angeliquekoops.nl. Hier post ik regelmatig nieuwe foto’s. Bij vragen kunt je altijd contact met mij opnemen via https://www.angeliquekoops.nl/contact.

Deel deze pagina