De gluur

Deze foto van ‘de gluur’ is gemaakt in de Appelbergen. Dit is een mooi gebied van bos en vennen vlakbij Glimmen in de Drentse Aa. De officiële naam van dit gebied spreek je uit zoals je ook appel zegt, de fruitsoort. Hierbij verwijst appels naar dennenappels. Maar doordat dit gebied een militair oefenterrein is geweest is de klemtoon verschoven naar appèl. De naam wordt vooral door de bewoners in de omgeving op deze manier uitgesproken. Wil je ook eens wandelen in dit mooie gebied? Via de link kun je een wandelroute bekijken: https://www.staatsbosbeheer.nl/routes/drentsche-aa/wandelroute-appelbergen.

Ook dit is een foto van een juffer. En ook bij deze foto is het mij niet bekend welke soort juffer dit precies is. Wat ik in deze situatie zo leuk vond, was dat ik op een plek was met weinig heide, zodat ik om de juffer heen kon lopen, zonder alles plat te trappen. Zo kon ik op een positie komen waarbij je bijna alleen nog de ogen van de juffer om het takje heen ziet. Zo lijkt het net of ‘de gluur’ aan het bespieden is. Hoewel hij natuurlijk alsnog hartstikke opvalt door die grote ogen.

Zoals ik al eerder heb geschreven, is het nog best lastig om vast te stellen met welk dier je precies te maken hebt. Het beste is om tijdens het fotograferen al goed te kijken naar het dier en de kenmerken goed te onthouden. Of om het diertje van alle kanten te fotograferen, zodat je het thuis nog eens rustig kunt bekijken. Of neem een paar boekjes mee, zoals een insectengids. Bij het maken van deze foto was ik vooral bezig met de compositie en met hopen dat hij niet wegvliegt. Bijna alleen de ogen staan op de foto, dus thuis achter de computer valt achteraf ook niet veel te zien!

Deel deze pagina