Cosmic Web of Water

Het beeld ‘Cosmic Web of Water’ is tot stand gekomen door een foto meerdere malen te herhalen. De originele foto (de foto die zich drie keer heeft herhaald) is een foto van waterdruppels in een spinnenweb. De kleuren groen en oranje die je naast de druppels ziet, zijn gecreëerd door de herfstkleuren van de bladeren op de achtergrond en het gras onder de druppels.

Bij het maken van foto’s van de natuur vond ik de lente en de zomer de mooiste seizoenen. Want dan zie je de meeste diertjes nog rondvliegen en rondkruipen. Dit jaar heb ik voor het eerst gemerkt dat dit helemaal niet waar hoeft te zijn. In de herfst en de winter zijn er dan niet veel dieren meer om te fotograferen, de natuur heeft nog een hele hoop anders moois in petto! Dit besefte ik me bij het maken van de foto ‘Cosmic Web of Water’.

Op een frisse herfstochtend kun je dauwdruppels in spinnenwebben vinden. De spinnen zijn in dit seizoen veel aanwezig, dus ver hoef je waarschijnlijk niet te zoeken. De lens die ik voor deze foto heb gebruikt is een Canon EF 100mm f/2.8 L Macro IS USM lens.

Deel deze pagina